MUOVITON KISSA


Varmaan kuvista huomattu jo, että meillä asuu kisu. Mitäpä tekisimme ilman sitä. Ei meillä varmaan muusta puhutakkaan, kun meidän nasumaatista. Kisu on myös mukana jokapäiväisissä toimissa. Kun syömme, kisu istuu pöydän ääressä kanssamme. Sohvalla hengatessa se hengailee meidän kanssa, ehkä pienen turvavälin päässä mutta silti. Aatun soittaessa pianoa, toinen kuuntelee. Minun kirjoittaessa tai puuhaillessa tutkitaan asiaa. Onnellisen kissan huomaa siitä, että se pitää seurasta ja on uteliaasti mukana. Yöllä nukutaan peiton päällä jalkojen välissä ja aamulla tullaan herättämään märällä nenällä tökkimällä. Haluamme että pikku kullalla on kaikki hyvin, mutta halusin samalla kokeilla, miten voisimme elää yhteiselämää muovittomasti. Vaihtoehdot ovat löytyneet ja näillä mennään eteenpäin. Tässä vinkkejä muovittoman kisun pitämiseen. Mitä vinkkejä sinulla on?


Märkäruoka. Syötimme nirsolle neidille pitkän aikaa muovipusseihin paketoituja hyytelöherkkuja. Onneksi Pirkka kelpasi, niin ruokaan ei ole niinkään mennyt suurta omaisuuttakaan. Sitten ystäväni esitteli minulle ruotsalaisen kissanruokamerkin Mjau. Kokeilin, koska hinta paketille ei ollut kummoinen (1,16€/pkt) ja kisuhan rakastui tähän. Ei minkäänlaista nirsoilua, vaan heti kimppuun. Ruoka sisältää paljon juuri sitä neidin himoitsemaa hyytelöä todellakin runsaasti.

Ruoka on pakattu 380g kartonkipaketteihin ja sisältö on laadukasta 100% eläinperäistä proteiinia ja kaikenlisäksi lisäaineeton (ne turhat siis pois jätetty). Ruokaan on lisätty hyviä ravinto- ja lisäaineita. Pakkaus on näppärästi uudelleen suljettava; meidänkin kisulle riittää purkista neljäksi päiväksi apetta. Makuja on neljää erilaista. Ja kaikki kelpaa.

Kuivaruoka. Onni, että on terve ja edullinen kissa. Nimittäin kuivamuonassa Pirkka lihainen on sitä parasta. Raksusäkki on paperista valmistettu ja pakkaus on edullinen, vaikkakin turhan kaloripitoinen. Yhdesä säkistä riittää kisulle pitkäksi aikaa. Neitihän söisi koko ajan, mutta säännöstelemme raksujakin aina päivärytmin mukaisesti. Raksujen muovittomia vaihtoehtoja on monia, löydä se omalle kissallesi sopiva.

Namit. Nämä "parasta elämässä" namit ovat ainoa muovijäte, mitä kisultamme tulee. Purinan partymix. Kisun "täti" tuo näitä aina tuliaisena, ja sehän on siis paras täti ikinä. Nameillä leikitään ja palkitaan (jos kisu on ollut söpö ja sen se osaa). Mutta antakaa vinkkejä, jos olette löytäneet muovipussittomia kissan nameja, niin tädille voi myös vinkata niistä!


Hiekkalaatikko. Tutkinnan jälkeen olemme löytäneet nyt sitä parasta kissanhiekkaa, mikä sopii kaikille meille. Kissamme ei ole kovin nirso, eikä kaihda uutta hiekkaa, mutta onneksi sekin rumpa on loppunut. Kokeilujen jälkeen päädyimme ekologiseen kissanhiekkaan Cattia Eco Light. Kissanhiekan resursseina oli biohajoavuus, paperipakkaus sekä tottakai laatu.

Tämä kissan hiekka on monia hiekkoja ekologisempi, mutta silti pysyy hyvin pölyttömänä ja erittäin paakkuuntuvana, mikä taasen johtaa pienempään kulutukseen. Hiekka on valmistettu 100% luonnollisesta hormiittisavesta. Se on kevyempää kuin tavallinen bentoniitti. Hormiittisavi on ympäristöystävällisempää ja bentoniitin tavoin biojätteisiin soveltuvaa. Ympäristöystävällisyys tulee myös siitä, että hiekan valmistaminen vie 55% vähemmän vettä, 73% vähemmän hiilidioksidipäästöjä sekä 35% vähemmän urbaanisia jätteitä.


Lelut. Alunperin emme ole yrittäneetkään hankkia kisulle leluja ja kiipeilypuita sun muita. Kisu raapii yhtä tiettyä mattoa ja juoksee Suukko-metallitollojen perässä. Mikään ei voisi olla hauskempaa. Myös ovenpysäyttimet ja kristallit on kivoja. Kisulla oli aikoinaan hulppea kiipeilypuu, muttei se välittänyt siitä koskaan. Kiipeilkööt pianon päällä ja ikkunalaudoilla. Kielletyt paikat on parhaita.

Ainoa, mitä neidille on rakennettu on sen oma pesä. Materiaaleina Ikean kankaista Dröna-laatikko, vanha pitkähihainen paita sekä pehmeä tyyny. Paita on solmittu laatikon suulle niin, että pääaukko on kisun mentävä, ja hihat on solmittu katolle. Aina kun kisulla on kaikki hyvin, se hengailee siellä. Oma koti, mistä ei saa väkisin häntä ottaa.


"Aina nälkä."

Kommentit

  1. Olipas hyvä postaus <3 Kyllähän nää jutut onnistuu muovittomastikin, kun vähän näkee vaivaa. Kenties valmistajat vielä joku päivä tuovat lemmikkieläinkauppoihin laaritkin, josta voi ostaa hiekat ym. omaan astiaan/ pussiin. Ois melko nättii, eikö?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä juuri suurin kynnys muovittomuuteen/jätteettömyyteen on se kehtaaminen etsiä tietoa ja vaihtoehtoja. Mutta sehän se tässä vasta ihanaa onkin, kun joka päivä oppii uutta!
      Tuota päivää odotellessa, että ensinnäkin kisuille tulisi herkut koirien tavoin laariin. Ja ah, tuo hiekkaidea. Ehdottelemaan??

      Poista
  2. Mistä olet löytänyt Mjau:ta? Hyytelöfanaattinen Maito kissani luultavasti arvostaisi niitä 😻

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Tiia! Voi kuule itse olen löytäny kaikista S-kaupoista! Hyytelö on parasta tämänkin lautasella.

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit