PINKKI PUNAJUURIPASTA


Olen yrittänyt kehittää hyviä, helppoja ja nopeita reseptejä, jotka koostuisivat muovittomista ainesosista. En ole kova kokkaamaan ja haluan ruuan valmistuvan hetkessä, mutta silti tehdä hyvää ja monipuolista ruokaa. Joka viikko kokeillaan uutta ja yritetään löytää edelleen tietä muovittomaan keittiöön. Tällä kertaa kehittelin keväisen punajuuripastan ja voin sanoa, että tämä resepti yllätti ihanuudellaan!


Miksi punajuurta? ♥ Ensinnäkin, sen väri on jotain mahtavaa ja sillä saa helposti ruoka-annoksensa näyttämään taideteokselta. Punajuuri kätkee myös sisäänsä erittäin paljon hyviä ravintoaineita, joita jokaikinen tarvitsee päivittäisessä toiminnassaan. Punajuuri sisältää paljon rautaa, mitä saa myös lihasta. Jos taloudessamme voidaan joskus korvata liha, niin se on aina parempi. Rauta-arvojensa vuoksi punajuurta kannattaa syödä varsinkin, jos on toipumassa sairaudesta. Punajuuri alentaa myös verenpainetta ja auttaa puhdistamaan maksaa ja verta. Hyvinä ominaisuuksina punajuuri myös ehkäisee ssyöpäsairauksia ja hillitsee tulehduksia sekä runsaan kuitumääränsä ansiosta pitää vatsan toiminnassa. Kaiken tämän lisäksi punajuuri on superhyvää ja sitä voi lisätä helposti melkeimpä mihin tahansa ruokalajiin.


Jätteetön vinkki: Osta punajuuresi multaisina sekä sipulit keräten ja kerää ne kangaskassiisi. Multapunajuuret ovat edullisia ja niissä on hyvä valikoima meheviä juureksia. Kaupassa myydään myös spagettia ja pastaa kartonkipakkauksissa. Juustossa suosin Koskenlaskijaa maun, sekä paketoinnin kannalta. 

PINKKI PUNAJUURIPASTA

Kastike:
2-4 isoa punajuurta
1 iso sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 rkl voita tai öljyä
2,5 dl kaurakermaa
n. 70g Koskenlaskija perinteinen/voimakas
suolaa ja pippuria

Lisäksi:
pastaa
(parmesaani juustoa päälle)

1. Laita pasta kiehumaan.
2. Raasta punajuuret. Kuullota hienoksi pilkottu sipuli ja valkosipuli voissa tai öljyssä ja lisää punajuuret. Paista pari minuuttia.
3. Lisää kerma ja juusto ja anna kiehua hiljaksiin n. 10 min.
4. Mausta suolalla ja pippurilla.
5. Lisää valutettu pasta mukaan.

(Raasta päälle parmesaania)



Kommentit

Suositut tekstit