PÄHKINÄVOI GRANOLA


Granola time! En vain saa tarpeekseni tästä herkusta. Tämä resepti on ollut jo kauan lemppareiden joukossa terveellisyytensä sekä helppoutensa vuoksi. Voiko olla parempaa, kuin saada kaikki hyvä yhdessä purkissa ja mitä voi sirotella myös aikalailla kaikkialle? 

Mietitkö lahjaa ystävällesi? Valmistujaiset valitettavasti taisivat mennä jo monilla, mutta aina voi ystävää ilahduttaa omatekoisella granolalla. Jos mietit aikaa vievää ja vaivalloista reseptiä, niin tätä tämä ei ole. Niin helppo ja nopea, että pyöräyttää vaikka kokkauksen seurana.
Mitä sinä tykkäät lisätä granolaasi?



PÄHKINÄVOI GRANOLA {G, V}

1 litra

10 dl (gluteenittomia) kaurahiutaleita
1 tl kanelia
1/2 tl suolaa
1 dl (tai enemmän) pähkinävoita (itse käytän perinteistä maapähkinää)
1 dl (tai enemmän) vaahterasiirappia tai hunajaa
1 dl valitsemiasi siemeniä (esim. auringonkukka, seesami, kurpitsa)


1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Sulata pähkinävoi ja sekoita siirappi (tai hunaja) joukkoon. 
3. Lisää seos kuiviin aineisiin. 
4. Sekoita niin että seokseen alkaa tulla selkeitä paakkuja. Lisää pähkinävoita tai siirappia tarvittaessa.
5. Paista n. 30 min välillä käännellen 150 asteessa. Granolan pitäisi olla kullanruskeaa. 

Nauti jogurtin, puuron, hedelmien, smoothien, smoothie bowlin, jälkkäreiden, jäätelön tai vaan kaiken kera. Toimii myös kasviamaidon kera sellaisenaan. ♥ 


Kommentit

Suositut tekstit