LUONNONKOSMETIIKKA // MEIKIT


Käytätkö sinä meikkiä päivittäin? Paljon vähän? Tämä on aivan ihmisen oma valinta, miten paljon kasvojansa korostaa meikkituotteilla. Itsekin käytän meikkiä, jotta näyttäisin pirteämmältä. En niinkään siksi, että näyttäisin kauniimmalta. Käytän nimittäin erittäin minimaalisesti meikkiä, niin arkeja kuin juhlassakin. Olen omasta mielestäni (ja toivottavasti muidenkin mielestä) kaunis ilman meikkiäkin. Ripsivärin laittaminen vain tuo sen moodin, että nyt saa päivä alkaa. Olkoot se koulu- tai työmoodi. Vapaapäivinäni viihdyn ilman. 

Olen myös miettinyt sitä, jättäisinkö meikit pois kokonaan. Ihan vain senkin takia, että kasvot, ripset, kulmakarvat voivat aina paremmin ilman. Kesälomanikin menin minne tahansa, enpä viitsinyt pilata flowtani, joten en meikannut. Töihin palatessani ajattelin, että kyllä se pienoinen sievennys vain pistää päivän käyntiin. Olen siis tehnyt tässä asiassa itselleni kompromissin. Haluan käyttää luonnollisia meikkejä hillitysti. Olen etsinyt parin vuoden aikana itselleni sopivia meikkejä; niitä jotka pysyvät koko päivän päässä valumatta, mutta lähtevät helposti kookosöljyllä tai vedellä pois.

Meikkibrändit, mihin olen ihastunut luonnonkosmetiikkapuolelta ovat Lavera sekä BoHo. Merkit löysin Kuopion Sokokselta sekä Eko Terveyskaupasta. Nämä merkit ovat osoittautuneet biohajoaviksi ja 100% luonnontuotteiksi. Tuotteet eivät vahingoita kasvojen karvoja ja kaikenlisäksi ovat täysin vegaanisia. Luonnonmeikit eivät sisällä myöskään mikromuovia, eikä siis myrkkyjä huuhtoudu vesistöihin. 


Mitä siis päivittäiseen meikkiini kuuluu?

Lavera ripsiväri Volyme Mascara Black 01
Boho kulmakynä nro 303
Lavera peitekynä Natural Concealer Ivory 01
Boho nestemäinen rajauskynä Green Liner Black (Tätä käytän iltameikissä)

En käytä kasvovoidetta, paitsi peitepuikkoa ikävien sattumien peittämiseen. En koe tarpeelliseksi peittää suhteellisen hyväkuntoista kasvojeni ihoa pakkelilla. Haluan, että voin hikoilla rauhassa ja iho saa hengittää. Päivämeikkinä siis periaatteessa käytän vain kulmakynää sekä ripsiväriä. Tämä riittää piristämään ilmettäni. Omistan toki myös huulipunia pari kappaletta, mutta niitä käytän harvoin iltaisin. Luonnollisten huulipunien etsintä vielä käynnissä. Saa vinkkailla! 

Oletko jo kokeillut luonnonkosmetiikan osastoa? Sokos sekä Stockmann tarjoavat isot osastot luonnonkosmetiikkaa, joten suosittelen lämpimästi kokeilemaan ja ihastumaan. Jos sinulla on hyviä kokemusvinkkejä jostain, kirjoita kommentteihin! Halajan kuulla lisää!

Kommentit

Suositut tekstit