BANAANILEIPÄ GRANOLA


Se, jos mitä syön päivittäin, on kotitekoinen granola. En ole aikoihin enää ostanut kaupasta paketoitua mysliä tai granolaa, koska maailmassa on niin paljon ihania granolareseptejä, joita on pakko kokeilla. Ja yleensä näiden granolareseptien raaka-aineet löytyvät jo kaapista.

Tällä kertaa kokeiltiin jotain uutta. Löysin ohjeen seuraamastani instagram-tililtä ja päätin kokeilla, koska pöydällämme sattui olemaan saattohoitobanaaneja, joita en todellakaan halunnut heittää roskiin. Taas säästyttiin ruokahävikiltä ja samalla löytyi mustille banaaneille uusi resepti.

Syötkö sinä banaanit mustina vai haluatko mielummin tehdä niistä jotain hyvää? Tässä kaikilla ihana kesäherkku jogurtin päälle. Maistuu melkein banaanileivän ohjeelta, minkä löydät täältä.


Banaanileipä granola {V,G}

3 ylikypsää banaania
0,5 dl sulatettua kookosöljyä
1 dl vaahterasiirappia
10 dl kaurahiutaleita (gluteenittomia)
0,5 dl pellavasiemenrouhetta
2 dl haluamiasi pähkinöitä ja siemeniä.
Itse käytin auringonkukansiemeniä ja manteleita.
Sitä mitä kaapista sattuu löytymään.
2 tl kanelia
1/2 tl suolaa

1. Esilämmitä uuni 180-asteiseksi ja peittele uunipelti leivinpaperilla tai silikonialustalla.

2. Sekoita sula kookosöljy, banaanit sekä vaahterasiirappi tehosekoittimella sileäksi.

3. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet. Lisää mukaan banaanipyree.
Koostumuksen tulisi olla kosteahkoa.

4. Kaada seos pellille ja tasoita painelemalla tasaiseksi ja tiukaksi.
5. Paista uunissa 15 min. Käännä sitten granola isoina lohkoina ympäri.

6. Paista toiset 15 min.

7. Riko granolaa hieman ja anna olla vielä 15 min tai kunnes granola on kullanruskeaa.

8. Anna jäähtyä kokonaan. Granolan tulee olla täysin kuiva.
Riko koostumus vasta valmiina.


Vinkki: nauti mieleisesti jogurtin ja marjojen tai hedelmien kera. 


Kommentit

Suositut tekstit