KESÄGAALA



Kesän tullen oli aika taas juhlistaa synttäreitäni teeman kera. Tänä vuonna tuli täyteen 25 vuotta, joten juhlan teemaksi valittiin kesä/kevätgaala. Monestiko saa laittaa sen ihanimman mekon päällensä tai sovittaa uudestaan vanhojen mekkojaan (jos vain mahtuu niihin vielä). Mirri kaulaan ja koreaksi, nyt juhlittiin hienosti!

Juhlapaikka ei ollut hääppöinen, mutta tarkoituksena oli saada vierailleni ihanat juhlat ja tarjottavat. Miten siis saada edullisesti ihanat juhlat aikaiseksi? Tavoitteena toki vielä mahdollisimman jätteettömät juhlat. Kun budjetti on kireä, silloin käytetään mielikuvitusta ja tehdään itse. Jaan siis nyt vinkit budjettiin sopiviin juhliin!


Tongi kaapit ja lainaa. Mitä koristeluun tarvitaan, kun kyseessä on hienot juhlat? Itse rakastan pienesti boheemista tyylistä, joten pienet virheet ja epäsymmetrisyys eivät vaivaa. Halusin saada kodin mahdollisimman hempeäksi ja valkoiseksi. Sain äidiltäni lainaa paljon valkoisia verhoja, joilla koristelin seinät ja pöydät tunnelman luomiseksi. Samasta osoitteesta tuli pyydettyä lisää kaamosvaloja. Maljakot ja kulhot ovat omasta kaapista, koska erilaiset lasimaljat vain tekevät sen ihanuuden. Saman tekee erilaiset kulhot ja kipot. Jos kulhoja, maljakoita, astioita ei ole tarpeeksi, kysäise läheiseltä lainaksi tai löydä etsimäsi kirpputorilta. 


Lasipurkit. Kun juhlapäivä on merkattu kalenteriin, alkaa purnukoiden hamstraaminen. Puolessa vuodessa jaa yhdessä taloudessa yllättävän paljon syötyä maapähkinävoita, hilloja, suolakurkkuja ynnä muita. Jos silti itselle ei maistu, laita ystäväsi ja perheesi syömään purnukoiden tähden. Lasipurnukat toimivat niin maljakoina kuin oivina laseina. Jos lasi humpsahtaa rikkoutua, isoa vahinkoa ei rahallisesti satu, ja mummon perintölasit tai Iittalat ovat turvassa. Tähän päälle vielä teräs/lasipillit, niin hyvä tulee. 

Lasitussi. Kun tupa on täynnä, lasejakin on kaikkialla. Helppo tapa pitää lasit merkittyinä on joko askarrella nauhat purnukoiden kaulaan tai hankkia lasi/liitutaulutussi. Vieraat saavat merkata omat lasinsa omalla tyylillään. Lasitussilla on myös mahdollisuus koristella peilit tai ikkunat tekemättä isompaa sotkua. Jos taitoa löytyy, kirjoita, piirrä ja koristele lasipintasi juhlalle sopivaksi!


Leivo ja tee itse. Piirakkatehdas Jämsén tässä hei. Isoin säästö juhlissa on oma aktiivisuus keittiössä. Tänä vuonna sain kokeilla taitojani tehdessäni kolme erilaista piirakkaa, jotka sopivat kaikille allergigoillekin. Nailed it! Samoin juhliin kuului drinkkibaari, joka toimii netistä katsotuilla ohjeilla. Kaapista saa taiottua vaikka sun mitä, kun vain yrittää. Piiraiden lisänä tarjolla oli myös banaanileipää, jonka ohjeen löydät täältä. Pidoista saa aina vain paremmat jos pyytää vieraita tuomaan jotain suuhun pantavaa omasta takaa.


Askartele. Miten saada juhlista veikeät ja hauskat? Itse näpertelijänä haluan aina tehdä jotain lisuketta koristeluihin. Tänä vuonna oli gliseiset puhekuplat mukana gaalakuvauksissa. Kartonkiin kirjoitetuissa kuplissa voi olla kaikkea hauskaa ja juhliin liittyvää. Koska nämäkin juhlat kestivät vain päivän, en ostanut turhaan tikkuja vaan teippasin kuplat siveltimiin. Näin saadaan myös vähemmän roskaa aikaiseksi. Askarteluissa on parasta käyttää kierrätettäviä materiaaleja sekä matskuja, jotka löytyvät jo omasta (tai toisen) kaapista. 


Valokuvausnurkka. Koska kaikki pukeutuvat aina teemajuhliini, mukana on AINA valokuvausnurkka. Tällä kertaa kokonainen huone sai olla gaalakuvausten miljöönä. Kuvaaminen on helppo tapa saada ikuistettua kaikki vieraat ja viettää yhteistä aikaa. Kuvaajana toimitaan yhdessä. 


Kiitos kaikille ihanille vierailleni sekä kaikille muistaneille! 


Kommentit

Suositut tekstit