KOOKOSÖLJY ♥


Oletko vielä kuullut kookosöljyn hyödyistä? Jos olet edes yhden, kerron vähän lisää. Kookosöljy on elämäni paras löytö. Yhdellä ainoalla purnukalla voi hoitaa niin monta asiaa kerralla ja hyvällä maulla. Valitsen aina kookosöljyn, joka on luomua sekä kylmäpuristettua. Jos haluat tutustua mahtavaan kookosöljyyn, jatka lukemista!



KOOKOSÖLJY KEITTIÖSSÄ

Kookosöljyn löydät jokaisesta hyvinvarustetusta ruokakaupasta ja se löytyy ruokapuolen öljyhyllyltä, mikä onkin kaikkein luonnollisin hyllykkö sille. Kookosöljy on ruuanlaitossa yksi terveellisimpiä öljyvaihtoehtoja ja käy paistamiseen, leivontaan (vegaanit tykkää) sekä muutenkin ruuanlaittoon. Kookosöljyä voi siis käyttää muidenkin ruokaöljyjen ja -rasvojen tavoin. Ensimmäisenä tulee mielee, että kookosöljy saa ruuan maistumaan kookokselta. Ei tarvitse pelätä, koska kookosöljy on erittäin mauton ruuanteossa! Paistamisessa kookosöljy sopii parhaiten esimerkiksi letuissa ja muussa makeassa. Kookosöljy on yksi niitä mauttomampia rasvoja verrattuna esim oliiviöljyyn. Suosittelen vielä kookosöljyn käyttöä keittiössä siksi, koska se edesauttaa terveyttä sekä sisäisesti esimerkiksi ihon ja hiuksien hyvinvointia. Älä siis pelkää käyttää rasvaa! Kookosrasvaa!


KOOKOSÖLJY KAUNEUDENHOIDOSSA

Terveet hiukset tarvitsevat kosteutusta. Itse käytän kookosnaamiota kosteuttamaan hiuksiani. Omat hiukseni ovat luonnonkiharat ja myös hyvin kuivat, mutta kookosöljy on erinomainen apu hoitamaan kuivia latvoja. Myös ne, joilla on raskas suora tukka, eivät ole sanoneet kookosöljystä muuta kuin hyvää. Se sopii siis kaikenlaisille hiuksille. Kookosöljy kosteuttaa hiusta syvältä sisältä. Voisiko luonnollisempaa hiushoitoa ollakaan? Jos oikein hifistellään, lisään hiuskookosöljyyni vielä muutaman tipan rosmariiniöljyä parantamaan hiusten kasvua. Ennen suihkua hieron hiuksiini päänahasta latvoihin kookosöljyä ja annan sen vaikuttaa ainakin tunnin verran. Sitten pesen sen pois. Samalla saat päänahkaa stimuloivan hieronnan ja tukka tykkää.


Tähän vinkkiin ei tepsi mikään niin hyvin kuin kookosöljy. Meikinpoisto. Voin vaikka väittää ettei tehokkaampaa ja edullisempaa vaihtoehtoa olekaan. Pidän kookosöljyä myös lasisessa pumppupullossa, josta sitä on helppo annostella kädelle. Levitän noin kaksi painallusta öljyä koko kasvoille hieroen silmämeikit sekä ihon puhtaaksi. Sen jälkeen pyyhin öljyn pois kuumankostealla liinalla pois. Öljyhoito meikinpoistossa on paras tapa pitää iho puhtaana. Öljyä naamaan? Eikö se saa naaman kukkimaan? Ei, sanon minä. Toki jokaiselle ihotyypille on omat parhaat öljynsä, mutta kookosöljyä suosittelen kaikille aloittelijoille ja niiden ihmeen löytäneille. Kylmäpuristettu kookosöljy on myös silmäniholle erittäin hellävarainen ja käy kaikenlaisille ihotyypeille. 

Toinen vinkki ihonhoidossa on kosteuttaminen kookosöljyllä. Öljy on hyvin kosteuttavaa ja kosteutta sitovaa. Kookosöljy käy kasvojen syvähoitoon esimerkiksi kasvonaamiona. Turha öljy kannattaa poistaa samalla tavalla, kun edellä mainettasi. Kookosöljyä voi myös käyttää  huulirasvana, ihovoiteena, käsirasvana sekä aurinkorasvana! Kyllä vain! Matkalle kuumaan maahan ei tarvitse kun yhden putelin mukaan. Eikös ole hienoa!


Edellinen postaukseni kertoin myös kookosöljyn vaikutuksista suuhygieniaan. Lue postaus tästä!

Yhdestä purkista kaikki tämä. Lähdetkö mukaan kookosöljyn kaveriksi? Me ollaan oltu ystäviä jo kauan ja jätteettömästi! Minimalistitkin arvostaa yhden purnukan taktiikkaa.

Kommentit

  1. Hei! Kiva blogi sinulla, tätä on mukava lukea :) Tämä ja edellinen postaus kuitenkin nostivat vähän niskakarvoja pystyyn. Mihin perustat väitteesi siitä, että kookosrasva - nimenomaan sisäisesti nautittuna - on terveellistä?

    Opiskelemista välttääkseni päätin perehtyä aiheeseen. Googlailemalla löytyy monenlaisia sivustoja ja mielipiteitä aiheesta. Melko luotettavanoloiset lähteet ovat kuitenkin sitä mieltä, ettei kookosöljy ole avain onneen: yhdessä terveellisten elämäntapojen kanssa se voi hyödyttää käyttäjää, mutta liikakäyttöön on helppo sortua ja se on vahingollista siinä missä minkä tahansa muunkin ruoka-aineen liikakäyttö. Tässä muutamia linkkejä:

    Harvad Med School: http://www.health.harvard.edu/staying-healthy/coconut-oil
    Rasvatieto: http://rasvatieto.fi/ajankohtaista/kookos%C3%B6ljy-mainettaan-huonompi
    Pritkin: https://www.pritikin.com/your-health/healthy-living/eating-right/1790-is-coconut-oil-bad-for-you.html

    Kookosravinto: http://www.kookosravinto.fi/virilo/virilo-neitsytkookosoljy/tieteellista-tutkimusta/69

    Viimeisin linkki on mielenkiintoisin löytämistäni sivuista. Sivusto on todella kookosmyönteinen, ja esittää kaikki mainitsemansa tutkimukset positiivisessa valossa. Likimain jokaisen tutkimuksen abstraktissa kuitenkin todetaan, että "lisätutkimuksia tarvitaan" tai että kookosöljyn hyödyt tulevat esiin vain "osana säännösteltyä ruokavaliota". Pitkäkestoisia tutkimuksia ei ole: 12-viikkoinen oli ihmisillä tehdyistä tutkimuksista laajin, ja tutkijat itse toteavat, että pidempiaikanen tutkimus olisi tarpeen. Kyseisessä tutkimuksessa tutkittiin kookosöljyn vaikutusta keskivartalolihavuuden vähenemiseen. Verrokkiryhmä käytti soijaöljyä (85% hyvää, tyydyttymätöntä rasvaa), miksi ei esim. rypsiöljyä (94%), auringonkukkaöljyä (91%) tai manteliöljyä (89%)? Olisivatko tulokset olleet erilaiset, jos verrokkirasva olisi poikennut huomattavasti kookosöljyn koostumuksesta (vain 8% tyydyttymätöntä rasvaa)?

    Kuulen mielelläni perusteita sille, miksi kookosrasva on mielestäsi hyvä ruoanlaitossa. Kauneudenhoidossa olen kyllä samaa mieltä kanssasi, kookoshiusnaamio on toimiva!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Niiskuneiti! Anteeksi myöhäinen vastaukseni! Jännittävää huomata, että olet todellakin ottanut selvää erilaisista terveysvaikutuksista. Niin sitä pitää! Pysyn silti sanojeni takana. Tarkoitukseni ei tietenkään ole lukijoitani vetämään joka päivä lusikkakaupalla kookosrasvaa, koska muihin kasvipohjaisiin öljyihin tällä yksilöllä on tosiaan huonojakinpuolia. Tarkoitukseni on tuoda esille kookosöljyn hyvät puolet verrattuna maitopohjaisiin rasvoisin ja muihin eläinrasvoihin. Esimerkiksi leivontatarkoituksessa kookosrasva on paljon ystävällisempää kehollesi kuin maitopohjainen. Tämä teksti on ystävällinen heitto kasvipohjaisiin rasvoihin. Olet aivan oikeassa siinä, että kookosrasva voi olla suurissa määrin elimistölle vaarallista, mutta olenkin kaiken suhteen sitä mieltä, että kohtuus kaikessa. Kiitos kovasti kannanotostasi ja mukava kuulla, että pidät blogistani. Otan aina kommentteja mielelläni vastaan, koska aiheideni pitääkin herättää mielenkiintoa ja kysymyksiä!

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit